Elektronisch factureren – Bespaar zeeën van tijd!

Elektronisch factureren – Bespaar zeeën van tijd!

Voor veel ZZPers is de boekhouding niet direct het meest inspirerende van het ondernemerschap. Toch is iedereen er over eens dat een gedegen boekhouding essentieel is en een betaalde factuur uiteindelijk ook weer voldoening geeft.
Om het jezelf eenvoudiger te maken wil ik in dit artikel kort ingaan op elektronisch facturen; een methode waarvan ondanks de vele voordelen nog altijd vrij beperkt gebruik wordt gemaakt.

Door de toegenomen digitalisactie de laatste jaren komen er steeds meer mogelijkheden beschikbaar om ook het betalingsverkeer online plaats te laten vinden. Dat dit niet alleen voor particulieren maar ook zakelijk zeer interessant kan zijn zal ik toelichten in dit artikel.
Voor ZZPers die al langere tijd gebruik maken van het zogenaamde e-factureren zal dit gesneden koek zijn, maar voor de ondernemers die hier nog geen gebruik van maken zal ik wat voordelen op een rijtje zetten en een suggestie doen voor een geschikte programma.

Voor u als ZZPer zit het voordeel in kostenbesparing, overzicht en gemak, en snelheid

– Kostenbesparing: in plaats van enveloppen, postzegels en papier te moeten aanschaffen kunt u gebruik maken van gratis online software waardoor uw kosten op 0 uitkomen.

-Overzicht/gemak: hoewel u natuurlijk zeer gestructureerd bent en het u dus nooit zal overkomen, horen we de verhalen genoeg. Door digitaal te facturen heeft u geen gedoe meer met facturen die kwijt zijn, ongeorganiseerde mappen waarin u het juiste exemplaar niet vinden kunt en een financiële chaos in uw hoofd. De software bewaart alles netjes voor u en maakt in veel gevallen automatisch (grafische) weergaven van o.a. de inkomsten en uitgaven van uw onderneming.

-Snelheid: met één druk op de knop wordt uw factuur verzonden en deze valt op hetzelfde moment nog bij uw klant in zijn of haar elektronische brievenbus. Daarnaast worden de gegevens van klanten opgeslagen zodat u deze niet opnieuw hoeft in te vullen bij een nieuwe factuur. Ook voor uw klant is het ontvangen van een elektronische factuur gemakkelijk en kan deze (bijvoorbeeld via Ideal) direct voldoen.

Een geschikte site die wij u willen aanraden is moneymedic.eu.
Dit is een gratis en zeer prettig programma waarmee u uw financiën digitaal kunt regelen.

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account