Kasboek

Kasboek

Wat is een kasboek?


Als het over een kasboek gaat, dan gaat het over een boek waarin alle financiële gegevens worden bijgehouden. Er worden verschillende soorten kasboeken gebruikt. Er zijn standaard concepten, waarbij de uitgaven en inkomsten ingevuld kunnen worden. Je kunt ook een los boekje aanschaffen en hier zelf boven zetten uitgaven en inkomsten. Op deze manier krijg je per week of per maand de resultaten van de afgelopen periode te zien. Het is verstandig om een kasboek iedere week bij te werken, merk je nu dat je een erg drukke week hebt, werk het kasboek dan tussendoor bij zodat je aan het einde van de week niet meer alle inkopen/uitgaven hoeft te verwerken.

Voordelen kasboek 
Met een kasboek kan alle informatie van een persoon worden bijgehouden op financieel gebied maar het kan ook de financiën van een bedrijf betreffen. In een kasboek kun je snel alle inkomsten en uitgaven bekijken, als je het maar op een overzichtelijke manier bij gaat houden, denk aan de datum, de beschrijving en de inkomens- of kostenpost. Schrijf alles netjes naast elkaar en werk met carbonpapier, dit drukt door, een blad kan dan zelf worden gehouden en in de map blijven zitten en een vel kan naar de boekhouder.

Online kasboek bijhouden 
Er zijn mogelijkheden om een kasboek online bij te houden. Het voordeel hiervan is dat je niet alles op papier bij hoeft te houden. Als er een bonnetje is, voer je deze online in en het wordt allemaal meteen voor je uitgerekend. Met de computer is het vaak een stuk sneller gedaan, je krijgt namelijk te zien welke velden je in moet vullen. Als je dan een berekening wilt hebben van de afgelopen maand, dan kan vaak met een druk op de knop de financiële situatie in kaart worden gebracht. Zorg er wel voor dat een online kasboek goed is beveiligd, er zijn software programma’s bij waar mensen eenvoudig gebruik van kunnen maken, maar waardoor ook anderen je gegevens kunnen bekijken. Ga daarom op zoek naar een goed beveiligd programma, zodat alleen jij en de boekhouder inzage hebben om de financiële balans op te maken.

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account