Financiering Verbouwing

Financiering Verbouwing

Wat u moet weten over het financieren van verbouwingen  

Veel mensen investeren in het verbeteren van hun koopwoning. Hetzij een dakkappel, of een serre of een nieuwe keuken of dubbel glas en andersoortige isolatie. Veelal resulteert dit in een verhoging van de waarde van de woning én natuurlijk een vergroting van het leefcomfort. Al met al in veel gevallen een gezonde investering. De financiering van een dergelijke verbouwing gebeurt vaak middels een doorlopend krediet of een verruiming van een bestaande hypotheek of een tweede hypotheek. Lees hieronder verder.

Hypotheek of doorlopend krediet

Als u gaat verbouwen kunt u zowel uw hypotheek verhogen, of een tweede hypotheek nemen of een doorlopend krediet. Alle vormen zijn aftrekbaar, maar u moet wel de rekening kunnen laten zien. Belangrijk zijn eventuele notariskosten.

Investeren in uw huis

Niet alle investeringen zijn 100 % waardeverhogend. De installatie van een nieuwe keuken of zwembad zijn minder waardeverhogend als bijvoorbeeld een nieuwe dakkappel of bouw van een garage. Houd daar rekening mee.

Notariskosten

Indien u overweegt uw hypotheek aan te laten passen, krijgt u te maken met het passeren bij de notaris. Hieraan zijn notariskosten verbonden. Vraag ook vrijblijvend een offerte aan bij de specialist.

Tips en interessante wetenswaardigheden

Bent u starter ? Kijk dan eens naar onze top 10 startersvragen. Of wilt u alles weten over de zogenaamde ‘opeethypotheek ‘ ? Uw huis als spaarpot en hoe zit het met de WOZ-waarde ? Hoeveel verschillen per regio de gemiddelde huizenprijzen ? Lees het op

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account