Financiering Woning

Financiering Woning

Wat u moet weten over het financieren van een woning

De meesten onder ons beschikken niet over de financiële middelen om met eigen vermogen een eigen koopwoning te financieren: veelal zal er gebruik moeten worden gemaakt van een hypotheek via geldverstrekkers. U gaat een schuld aan voor een forse periode (meestal 30 jaar) met vaak rentevaste periodes van 5 tot 10 of zelfs 20 jaar. Nu reeds bepaalt u dus uw maandelijkse lasten voor vele jaren. Het zal u dan ook logisch in de oren klinken dat het absoluut noodzakelijk is dat u veel aandacht schenkt aan informatie over hypotheken en kosten daarvan.

Vermogen opbouwen

Door het aangaan van een langdurige financiering bent u in staat om een woning te kopen. Voordeel op de lange duur is dat er naar alle waarschijnlijkheid een vermogensgroei plaats vindt. Dat wil zeggen dat u overwaarde zult creëeren.

Belang hypotheek rente

De invloed van de hoogte van de rentestand op uw maandelijkse lasten is enorm. Vaak kan een verschil van 1 % reeds honderden euro’s per maand kosten of besparen.

Onderpand

Vanzelfsprekend dient uw woning een bepaalde waarde te hebben dat als onderpand dient voor de geldverstrekker. Een taxatie of inspectie is meestal onmisbaar. Maar wist u dat ook op een woonboot of recreatiewoning een hypotheek kan worden verstrekt ?

Tips en interessante wetenswaardigheden

Bent u starter ? Kijk dan eens naar onze top 10 startersvragen. Of wilt u alles weten over de zogenaamde ‘opeethypotheek ‘ ? Uw huis als spaarpot en hoe zit het met de WOZ-waarde ? Hoeveel verschillen per regio de gemiddelde huizenprijzen ? Lees het op: ondernemers-loket.nl

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account