Geld lenen particulier; informatie over leningen, kredieten en verzekeringen.

Geld lenen particulier; informatie over leningen, kredieten en verzekeringen.

Op deze website hebben we algemene, objectieve informatie voor u als consument (geld lenen particulier) verzameld over leningen, mini leningen, verzekeringen, kredieten en allerhande andere geldzaken en gerelateerde bij-producten. Deze site is er met name op gericht om u als particulier objectieve informatie te verschaffen over alle financiële producten die er vandaag de dag beschikbaar zijn, evenals informatie over verzekeringen.

Zijn de tijden veranderd?

Snel particulier geld lenen was tot een aantal jaar geleden een fluitje van een cent; de banken leenden maar al te graag geld uit aan hun klanten en financiële instellingen schoten links en rechts als paddenstoelen uit de grond met de ene aanbieding nog geweldiger dan de andere.

Zeker na de economische terugval van de financiële wereldmarkt is in snel geld lenen nogal wat verandering in gekomen. De meeste financiële instellingen gingen ten onder en alleen de fatsoenlijke en stabiele instituten bestaan vandaag de dag nog- en die zijn niet al te scheutig als het aankomt op snel geld lenen.

De ‘goede oude tijd’ dat men 100% kon lenen en daarnaast ook nog een flinke creditcard kon krijgen zijn voorbij. En dit is beter voor zowel consument als geldverstrekker. Zeker in de afgelopen jaren is gebleken dat met deze houding van weleer veel mensen in de financiële problemen zijn gekomen.

Geld lenen particulier: Het is dus zaak goed in te schatten hoeveel u kunt lenen, zonder dat u zichzelf hiermee financieel in de problemen helpt. Met andere woorden: een lening moet op een dermate manier af te betalen zijn, dat men ook nog gewoon kan leven en de lopende lasten kan betalen. Op deze site vindt u over dit soort zaken, dus de consequenties van kredieten, mini leningen en leningen, informatie waarmee u kunt inschatten wat u kunt lenen mocht u die stap willen nemen.

Houdt u er overigens rekening mee met online geld lenen dat veel sites zogenaamde rekentools aanbieden waarmee u kunt berekenen hoeveel u zou kunnen lenen van die bepaalde geldverstrekker. Dit soort online geld lenen tools produceren alleen generieke gegevens en houden geen rekening met uw persoonlijke financiële situatie.

Verzekeringen

Op het gebied van verzekeringen daarentegen zijn zaken juist wat gemakkelijker geworden. Moest u eerst naar een assurantiekantoor of bank, tegenwoordig kunt u dankzij het internet online offertes opvragen en prijzen vergelijken voor bijvoorbeeld een levensverzekering, autoverzekering of inboedelverzekering. Dit geeft u de kans prijzen eens goed te vergelijken en de ‘kleine lettertjes’ in de algemene voorwaarden goed door te lezen en wederom met andere aanbieders te vergelijken.

Op deze site vindt u eveneens uitgebreide objectieve informatie over de vele soorten verzekeringen die er vandaag de dag op de markt zijn. We geven u een helder overzicht van de voor- en nadelen, evenals suggesties voor waar u naar een verzekering kunt gaan informeren.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Bij het afsluiten van een lening of online lening spelen een aantal factoren mee zoals u ongetwijfeld weet. Waar sluit u de lening voor af bijvoorbeeld, of hoeveel wilt u lenen en over welke periode denkt u dit terug te kunnen betalen. Daarnaast speelt natuurlijk uw inkomen, uw vaste lasten en in sommige gevallen uw leeftijd een rol in dit hele verhaal.

Bij verzekeringen ligt dit vaak iets eenvoudiger. Online kunnen de meeste gegevens vaak al vastgelegd worden en een enkele keer – met name in het geval van levens- of overlijdensverzekeringen- wordt er telefonisch nog wat besproken alvorens de verzekering definitief afgesloten kan worden. Doordat het hele proces nagenoeg online afgehandeld wordt en u direct bij de verzekeraar terecht kunt, bespaart u in de meeste gevallen flink wat geld.

Verschillende soorten leningen

Voor ieder doel is er een lening; wilt u een huis kopen dan heeft u een hypotheek nodig; wilt u een auto kopen dan neemt u een auto lening of krediet; wilt u gewoon beschikking hebben over wat meer financiële ruimte per maand dan kunt u een persoonlijke lening of flexibel- of doorlopend krediet afsluiten of ‘rood’ staan op uw rekening, en ga zo maar door- de mogelijkheden en producten op de financiële markt zijn nagenoeg onbeperkt. Een trend die over is komen waaien uit Amerika is de mini lening- binnen een dag kun je de lening hebben en heb je het daarna nog eens een keer weer nodig, dan hoef je de geldverstrekker maar te SMS-en om de mini lening voor elkaar te maken. Dat is nog eens snel geld lenen!

Maar hierdoor is het soms wel eens moeilijk door de bomen het bos nog te kunnen zien. Gaat u maar na: iedere lening type heeft z’n haken en ogen, iedere vorm van krediet heeft bepaalde uitsluitingen en iedere hypotheek bestaat uit weer andere componenten waaruit u als consument moet kiezen.

Op deze site vindt u informatie over de verschillende leningen en vormen van krediet en rood staan die er zijn, met alle voor- en nadelen handig op een rijtje. Zeker als u een ‘leek’ bent op het gebied van geld is het verstandig u eerst wat in te lezen en te verdiepen in de markt voordat u te rade gaat bij een bank of tussenpersoon. Met de informatie op deze website wordt het wat gemakkelijker zelf te onderzoeken welke lening of online lening bij uw persoonlijke situatie en doel past voordat u daadwerkelijk gaat ‘shoppen’ bij de instellingen.

Maar waar sluit u dit af?

Leningen kunnen tegenwoordig – net als verzekeringen- op veel plaatsen afgesloten worden. Zo zijn er natuurlijk op de eerste plaats de banken die allerhande financiële producten en verzekeringsproducten aanbieden. Ook zijn er financiële instellingen die als tussenpersoon optreden voor weer andere geldverstrekkers en zijn er adviseurs en privé personen die eveneens in leningen bemiddelen of deze zelf verstrekken.

Ook in de online wereld zijn er diverse mogelijkheden om leningen, kredieten, auto leningen, mini leningen of zelfs hypotheken af te sluiten. Daarbij wordt in de meeste gevallen wel gebruik gemaakt van een BKR toetsing en zult u als u de offerte wenst om te zetten in een leningsovereenkomst met de juiste gegevens over de brug moeten komen. De meeste banken en andere financiële instellingen bieden online scherpe tarieven aan- hou er echter rekening mee dat met dit scherpe tarief vaak wat haken en ogen gepaard gaan. Lees dus zorgvuldig de voorwaarden van deze aanbiedingen alvorens uw handtekening op de stippeltjeslijn te zetten.

Lenen zonder BKR toetsing?

Bij ‘officiële’ instanties ontkomt u in negen van de tien gevallen niet aan de hierboven genoemde BKR toetsing. En dit is eigenlijk maar goed ook; de BKR toetsing is niet in het leven geroepen om u het leven zuur te maken – hoewel dit in sommige gevallen anders ervaren kan worden- maar het dient eerder ter bescherming van zowel de consument als de geldverstrekker.

Stelt u maar eens voor: u zit door wat persoonlijke omstandigheden financieel zo nauw, dat u perse een lening nodig heeft ondanks het feit dat u zich dit eigenlijk niet kunt veroorloven. En als uit de toetsing blijkt dat u reeds een flinke lening heeft lopen, dan zal geen enkele financiële instelling u nog meer krediet verstrekken. De kans is namelijk groot dat u door nog meer krediet juist dieper in de problemen raakt met alle gevolgen van dien.

Geld lenen zonder BKR toetsing is in de meeste gevallen niet mogelijk, ook niet als u online geld leent. Wees op uw hoede als u een lening krijgt aangeboden waarbij BKR toetsing niet nodig is.

Op verzekeringen is een BKR toetsing natuurlijk niet van toepassing, maar in sommige gevallen maakt een levensverzekering of overlijdensverzekering wel deel uit van een hypotheek.

Kortom- wat bieden wij u?

Op deze site bieden wij u zoals eerder vermeld alleen objectieve informatie over allerhande financiële producten. Wij zijn geen geldverstrekkers of verzekeraars en u kunt dan ook geen online lening of verzekering bij ons afsluiten. Wij zijn evenmin geaffilieerd met financiële instellingen of verzekeraars en maken geen reclame voor bepaalde financiële producten of verzekeringen van een bepaalde aanbieder.

Doordat de online markt zo explosief gegroeid is de afgelopen jaren is er steeds meer informatie op het internet te vinden over leningen en zijn er evenzoveel ‘fantastische’ aanbiedingen verkrijgbaar. Deze site is niet ter vervanging van een financieel adviseur, maar dient ertoe u objectieve informatie te geven alvorens u te rade gaat bij een gedegen adviseur. Maak geen gehaaste beslissingen en laat u niet verleiden door snel geld lenen advertenties- een lening is in de meeste gevallen een lange termijn verplichting en nu een verkeerde beslissing nemen kan u nog jarenlang bezuren.

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account