Een zakelijke website maken voor je bedrijf

Een zakelijke website maken voor je bedrijf

Een zakelijke website maken voor je bedrijf

Een zakelijke website voor je bedrijf

Wanneer je als startende ondernemer een bedrijf begint kan anno 2011 een website niet meer ontbreken. Jammer genoeg wordt je helemaal dol van het aanbod van webdesigners en snelle doe-het-zelf systemen. Wat kan je hier nou van maken? Wat is de beste optie? Hier een aantal voor- en nadelen.

Doe-het-zelf systemen

Voordelen van doe-het-zelf systemen zijn:

– Het is goedkoop. Dit soort systemen zijn bij hosting bedrijven voor een schijntje af te sluiten. Het kan varieeren van 25 – 50 euro per jaar.

– Het is snel, vaak al binnen 10 minuten online. Door middel van een handige en gebruikersvriendelijke interface kun je snel een website neerzetten. Mocht dit van belang zijn, dan is een doe-het-zelf systeem voor jou.

– Geen poeha, keep-it-simple. Waar doe-het-zelf systemen vaak goed in zijn is om het simpel te houden. Het laat vaak alleen de meest nodige functies zien, meer is er niet aan te passen.

De nadelen van dit soort systemen zijn:

– Om het “echt” 100% naar jou wens te maken is onmogelijk. Het blijft altijd in een bepaald frame, of ontwerp zitten. Dit veranderen vereist programmeer werk.

– Niemand met verstand van zaken. Mocht er een keer iets fout gaan is er niemand die jou website goed kent en dit snel kan repareren.

– De klantenservice van doe-het-zelf systemen kan wel eens slecht zijn. Zelf heb ik hier de nodige last van ondervonden. Let altijd op of je een telefoonnummer kan vinden. Het is leuk om te zeggen dat je niet aan telefoonnummers doet omdat je zo geld uit bespaart. Je hebt dan ook geen zekerheid dat je uberhaupt een beetje fatsoenlijk contact krijgt.

ZZP Webdesigner inschakelen

Een andere keus is om een ondernemer in te schakelen die websites ontwikkeld voor bedrijven. Hier komen snel vele vragen naar boven. Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

– Wat kost dat? Het lastige aan freelancers of ondernemers is dat iedereen een eigen tarief heeft. Daarnaast kost elk extra onderdeel tijd en geld, alles kan, maar houdt in de gaten dat de extra kosten niet doordraaien. Belangrijk is om hier goede afspraken over te maken. Om een onzorgvuldige prijsindicatie te geven, een op maat gemaakte website ligt vaak tussen de 300 – 10.000 euro.

– Hoe gaat dat dan in zijn werk? Dit ligt ook weer geheel aan de freelancer zelf. Sommige komen aan huis, sommige doen het op afstand. Er is meestal een intake gesprek waar de wensen worden opgenomen. Vervolgens een opdracht bevestiging met de specificaties erin. Dan volgt het ontwikkelproces en uiteindelijk de oplevering. Omdat een website op maat gemaakt wordt is het elke keer weer anders.

– Wat kan ik vragen van de webdesigner? Alles, of het nou een complex design is, een huisstijl, logo of advies. Zelfs internet marketing behoort tot het scala van diensten van een webdesigner(of full service internet bureau ( zo willen de onderneming zich ook wel eens noemen). Dit alles heeft natuurlijk wel een prijskaartje, maar dit kan altijd worden besproken. Input wordt vaak zelfs op prijs gesteld. En staat de prijs u niet aan, dan zijn er vast wel andere webdesigners. Tenzij u natuurlijk het onmogelijke vraagt. De prijs voor de ontwikkeling van een bol.com lag vast ook niet op 300 euro.

admin

leave a comment

Create AccountLog In Your Account